Energiruder

Energiglas

Moderne termoruder kaldes også for energiruder, fordi glasset i energivinduer i modsætning til de velkendte termoruder ikke er traditionelt glas, men derimod energiglas.

Energiglas er en type vinduesglas, som er meget bedre til at holde på varmen end traditionelt glas, fordi mellemrummet mellem de to lag glas er fyldt med argon eller en anden ufarlig gasart. Luftcirkulationen i hulrummet er ikke så stor som i almindelige termoruder, fordi argon har større massefylde end almindelig luft. Det betyder, at rumvarmen overføres langsommere fra det inderste, varme glas til det yderste og koldere glas.

Fordi energiglasset også er belagt med en ganske tynd metalfilm, er energitabet gennem glasset mindre. Varmen fra solens stråler får nemlig lov at slippe ind i huset, men varmen slipper ikke ud igen via energiruderne, da varmen reflekteres tilbage i rummet. Energiglasset er altså med til at holde på varmen.

Energiklasser

Energiruder opdeles i tre kategorier kaldet Energiklasse A, B og C. Et mærkningsudvalg bestående af repræsentanter fra de deltagende producentorganisationer har fastlagt et regelsæt, der beskriver kravene til de forskellige klasser. Producenter af energiruder er pålagt at gennemføre en ugentlig intern kontrol i henhold til det fælles sæt tekniske bestemmelser.

Teknologisk Institut forstår den daglige drift af energimærkeordningerne og foretager også den eksterne kontrol. Formålet med energimærkningen er at give en overskuelig opdeling og vurdering af de mange forskellige slags energiruder, som findes på markedet. Forbrugeren får på den måde et overblik over udgift til nye energiruder i forhold til energirudernes forventede ydeevne eller besparelse.

I mange tilfælde kan udskiftning af gamle termoruder til moderne energiruder betale for sig selv i løbet af en kort årrække i form af besparelser på varmeregningen. Hertil kommer den positive effekt på klima og miljø i form af reduceret CO2-udledning.

Fandt du ikke, hvad du ledte efter?

Vil du høre om, hvad vi kan gøre for dig?

Vil du have et tilbud på dit opgave, skal du være velkommen til at kontakte os. Vi tager gerne en uforpligtende samtale med dig om dine ønsker, krav og behov.

Vi er klar til at vejlede og rådgive dig i alle opgavens faser - om det er renovering eller montering af vinduer og døre.

Vi udfører opgaven til punkt og prikke og overholder altid vores aftaler.

​★ ★ ★ ★ ★

Vurderet 5 / 5 stjerner ud fra mere end 17 anmeldelser fra Facebook og Trustpilot samt Anmeldhåndværker.dk