Træk din regning fra i skat

Det er nemt at trække tømrerarbejde fra i skat
Du kan trække håndværkerarbejde og serviceydelser i din helårsbolig eller fritidsbolig fra i skat. Det kaldes for håndværkerfradrag eller servicefradrag, mens det mere formelle navn er BoligJobordning. Dog er der sket ændringer for 2019, således den nye ordning er blevet mere grøn, men der er stadig en kontant besparelse af hente på din håndværkerregning.

BoligJobordning for 2020

BoligJobordningen giver fradrag på op til 6.200 kroner per person for serviceydelser i hjemmet som rengøring, vinduespudsning, børnepasning og havearbejde. Og BoligJobordningen giver endvidere fradrag på op til 12.500 kroner per person for håndværksydelser med et grønt sigte, hvilket vil sige energibesparelser.

alt

Det betyder, at hver person kan få et samlet fradrag på i alt 18.700 kroner, hvis begge fradragskategorier udnyttes fuldt ud. Det er med andre ord 37.400 kroner for ægtepar og samlevende par. Dog gælder fradraget kun arbejdsløn, og arbejdet skal være opført på Skats liste over godkendte ydelser for service og energibesparelser.
Inden for tømrer-arbejde kan du blandt andet opnå fradrag for følgende:

 • Isolering af tag
 • Forsatsvinduer
 • Nye ruder og vinduer
 • Isolering af ydervægge
 • Udskiftning af vinduer og døre i udestuer
 • Udskiftning af yderdøre, terrassedøre med videre
 • Isolering af terrændæk og krybekælder op mod gulv
 • Nye terrassedøre og franske altandøre, hvor størstedelen er glas


Det er nemt at registrere dit håndværkerfradrag

Dit håndværkerfradrag i BoligJobordningen fungerer ved, at hver voksen person i husstanden kan få fradrag på henholdsvis håndværkerydelser og serviceydelser. Men I skal selv indtaste jeres egen andel, eftersom beløbet ikke automatisk overføres mellem ægtefæller.

alt

Bemærk, at I skal have betalt regningen elektronisk, enten til håndværkeren eller til den i husstanden, som har betalt regningen. Derpå skal beløbet skrives på selvangivelsen sammen med nogle få oplysninger. Desuden skal I have en faktura (eller en skriftlig erklæring, hvis arbejdet er udført af en privatperson).
Klik her for at læse mere om håndværkerfradraget på Skat. Du kan også kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Spar op til 5.000 kroner pr. person

I en husstand med to personer over 18 år kan du spare ca. 10.000 kroner på udskiftning af vinduer (5.000 per person). Som noget nyt kan du også benytte håndværkerfradrag i dit sommerhus eller fritidshus – så har du behov for energivinduer i sommerhuset, så kan du nu også spare ca. 10.000 kroner.

alt

Så virker håndværkerfradrag 2016

Du kan spare skatten på den del af fakturaen som vedrører arbejdsløn – ikke materialer. Vi deler derfor fakturaen tydeligt op, så du kan se, hvilken andel der er arbejdsløn og hvilken del der er materialer.

​Så udgår vores arbejdsløn ca. 30.000 kroner, betyder det at en husstand med to voksne vil kunne spare 10.000 kroner og dermed reduceres arbejdslønnen teoretisk med ca. en tredjedel.

​Når vi sender dig fakturaen skal du gå ind på SKAT’s hjemmeside og angive den fulde arbejdsløn, hvorefter “håndværkerfradraget” bliver fratrukket på din årsopgørelse. Det vil sige, at du får pengene retur fra når året er omme og skatten bliver opgjort.

Se her, hvordan du indberetter håndværkerfradraget på SKAT’s hjemmeside

Hvor gælder håndværkerfradrag?

Håndværkerfradraget er delt op i “boligens indre rammer” og “boligens ydre rammer” – og hos Energitømreren ApS kan vi hjælpe dig med følgende områder, som SKAT har valgt som værende berettiget til håndværkerfradrag:​

 • Udskiftning af vinduer og ruder med glas
 • Udskiftning af terrassedøre med glas
 • Udskiftning af yderdøre, terrassedøre m.m.

​Alt hvad vi tilbyder hos Energitømreren ApS er altså fradragsbettiget og derfor kan det være en stor fordel at få sat gang i en opmåling allerede idag.